Een portie gezonde logica…

Er zijn weinig matrassen op de markt die uitmuntend zijn. Maar met een portie gezonde logica geraakt u al een heel eind verder.

Beste bed

Het verschil.

In onze ogen kant u de matrassenwereld in 3 verdelen:

  1. Matrassen die TE hard zijn. Iedereen vraagt ernaar (zonder te weten waarom). De fabrikanten maken graag harde matrassen omdat de productie eenvoudig is. U kunt er niet veel fout aan doen! Erger nog … Hierop hebben we leren slapen. We nemen houdingen aan die niet echt natuurlijk zijn (foto). Maar die spelen ons alleen parten wanneer we ‘ouder’ worden! Heel veel slaapklachten zijn te wijten aan te harde matrassen!
  2. De ‘monoblokken’, matrassen die gemaakt zijn uit één heel goed materiaal. Hier ligt u al IN de matras maar krijgt u geen ondersteuning (lees: steun in de rug). Aangezien uw lichaam niet overal gelijk is, hebt u meer dan 1 materiaal nodig om goed te liggen. Deze matrassen worden vaak aangeprezen door bekende Vlamingen en in super-reclames. Door goedkope productiekosten en de schandalig dure prijzen blijft er heel veel geld over om publiciteit te maken!
  3. Het type matras dat slaaparchitecten aanprijzen: ‘De werkpaardjes’. Zacht waar ze zacht kunnen zijn en harder waar het nodig is! Als u hierop ligt, voelt u binnen de minuut wat ze doet!  Wij dagen u uit, kom voelen!

Ook voor baby –  kindermatrassen hanteren slaaparchitecten de strengste normen. Luchtigheid en anti-huisstofmijt zijn hier zeer belangrijk!

Stijn Neuteleers, slaaparchitect.